Terapihunden Leopold gillar WashBar

with Inga kommentarer

Vi blir så oerhört glada, när det skrivs fina saker om oss och våra produkter. Så det vill vi dela med er. Detta blogginlägg handlar om terapihunden Leopold, en brun labrador. I april 2017 har de tillsammans blivit licensierat besöks- och terapihundteam via Svenska PedagogHundsinstitutet. Matte är leg. lärare. Kontakt: terapihundteam@gmail.com.

Kolla in deras blog här!

 

När schampo behöver åka fram, väljer jag produkter från Washbar

 

De flesta säger att en smutsig hund är en glad hund. Jag tror att en hund som får göra sig smutsig och vara hund helt enkelt är en glad hund. Men den är ju inte ledsen över att bli ren igen (om man gör det med sunt förnuft såklart och kollar med sin uppfödare eller veterinär om vad som är rimligt).

En besöks- och terapihund, som ska arbeta, behöver vara ren i pälsen när man träffar deltagarna. Man får tänka på hygienen och eventuella allergiproblem.
Deltagarna i sin tur behöver tvätta händerna innan de träffar och klappar Leopold för att undvika zoonos.

Nu ska hundar (i alla fall de flesta raserna som jag vet) inte schamponeras (så ofta) då detta torkar ut deras hud.

Jag brukar borsta Leopold regelbundet och tvätta av honom med en blöt wetexduk.

Men någon gång behöver han ändå schamponeras och då använder jag produkter från Washbar. Mina favoriter är Washbar Gentle Puppy Shampoo och Washbar Soap Bar for Dogs. Båda är extremt milda pga väldigt få och naturliga ingredienser. Är båda dessutom dryga i användningen.

Min förra labrador var allergisk och behövde enligt veterinärråd badas väldigt ofta (periodvis varannan vecka) för att minska kliandet genom att befria huden från allergenerna. Hade jag känt till Washbar redan då, hade jag helt klart använt dessa produkter på honom också.

Jag gillar dessutom Washbars Paw Balm jättemycket. Väldigt mjuk och lätt att använda med bra resultat på torra trampdynor. TEBA i Höör har alla produkter.

Det skrivs även om Terapihunden Leopold i tidningarna. Du kan läsa om honom i Skånska Dagbladet.