WashBar är ett naturligt djurproduktsföretag, med inriktning på pälsvård för hundar och hästar.

Vårt naturliga utbud av produkter vänder sig till engagerade djurägare som vill ha en naturlig och sund livsstil för sina husdjur och sig själva.

WashBar började när grundaren Jules Smith blev ombedd att ta fram en tvål för att hjälpa en väns hund som hade hudallergier. Hon upptäckte en brist på helt naturliga produkter för hundar och hästar som hjälpte mot en rad olika hudfrågor, rengjorde riktigt bra och var lätta att använda. Jules trodde att djurägare skulle gilla idén om en professionell naturprodukt. Överväldigande efterfrågan har gjort att varumärket etablerats snabbt på Nya Zeeland och lockat stort intresse från de globala marknaderna.

WashBar har åtagit sig att producera naturliga, säkra och hållbara produkter som fungerar, de måste vara lika eller mer effektiva än de syntetiserade alternativen som för närvarande finns på marknaden.

WashBars produkter är enkla och okomplicerade. Produktetiketterna förstärker detta med ett produkt-namn som tydligt beskriver vad de är. Dofterna är jordnära och det enkla utbudet minskar förvirring hos de som ska använda dem. Produkterna är tilltalande eftersom de är parfymerade med rena eteriska oljor som gör att dem luktar naturligt och hälsosamt.

Alla WashBar produkter är tillverkade i toppmoderna anläggningar. Ingredienserna hämtas direkt från Nya Zeeländska odlare, inklusive certifierad ekologisk Manuka eterisk olja som är känt för sina naturliga antiseptiska och antibakteriella egenskaper. WashBar har blivit ett betrott varumärke på Nya Zeeland med etiska och hållbara affärsmetoder.

Varför vi är annorlunda...
Vi har som mål att differentiera oss med hjälp av smarta naturliga lösningar för att lösa gamla problem.

Att hitta ett lämpligt konserveringsmedel för helt naturliga schampon är mycket svårt för de flesta tillverkare. Vi har använt ett nytt konserveringsmedel som har utvecklats för människors hudvård samt den kosmetiska marknaden som kommer från naturliga barkhartser.

Schampot är utvecklat tillsammans med professionella hund-groomers för att fastställa den mest optimala konsistensen för en produkt som är lätt att arbeta in och skölja ur med så lite vatten som möjligt.

journey-1400x620

Lite erkännande för det vi gör ...

Vi får massor av feedback från djurägare som berättar hur mycket de tycker om att använda våra produkter och om de resultat de får (som vi älskar förresten). Men det är också bra att få feedback på hur vi fungerar som ett företag.

Att få inbördes erkännande och hjälp med att identifiera förbättringsområden är ovärderligt. Och lite erkännande räcker långt för att uppmuntra oss att vi är på rätt väg.

  • Vi vann Northland Regional utmärkelsen i ANZ Flying Start Business Plan competition 2014.
  • Vi kom tvåa i "Business NOT as usual" kategorin 2014 Innovate Northland Awards.
  • Vi vann Business Coaching Nya Zeeland Best Emerging Business Award vid Westpac Northland Business Excellence Awards 2012.
  • Vi vann "Mest utstående Fledgling Business" kategorin i The David Awards 2012.
  • Vi var finalist på Westpac Northland Business Excellence Awards 2011, i kategorin Bästa Emerging Business.
  • Vi var rätt glada över att få en Highly Commended på2011 Pride in Print Awards för vår Original WashBar Tvål för hundar Display Unit.

Nyckeln till det hela är att hålla det enkelt men effektivt - ta ingredienser som redan skapats av naturen och blanda dem på ett sätt som fungerar bäst för våra husdjur.