FAQ

Kan jag använda WashBar produkter på min valp?

Ja alla våra produkter är säkra att användas på valpar samt vuxna hundar.

Men det är bäst att avvakta med att tvätta valpar tills de är minst fyra veckor gammal - sex till åtta veckor är ännu bättre. Medan de är små kan de lätt bli nedkylda eftersom de har svårt att reglera sin kroppstemperatur. Att hålla dem rena är egentligen mammas jobb - en valp som fortfarande rengörs med mammans hjälp hålls tillräckligt ren av hennes slickande.

Men vi vet att valpar är valpar och att de lätt kommer i kontakt med något de inte borde(haha) eller kan få ett loppangrepp och behöver ett bad. Om du tvättar din valp, måste du hålla den varm under sitt bad och ha rena, varma handdukar att torka den med efteråt – blir de nedkylda kan de bli mycket sjuka.

När valpen är gammal nog är det en bra idé att få dem att vänja sig vid att badas – det kommer att gynna dig och din hund för livet, oavsett vilken ras de är. Alla hundar behöver en tvätt då och då under hela sitt liv. Badtiden blir mycket enklare om de njuter av den, eller åtminstone vänjer sig vid det.

 

Vad är det bästa sättet att tvätta min hund?

Sätt din hund i ett badkar, handfat eller under sommaren, ta en hink med vatten. Vattnet bör vara varmt, men inte het.

Börja med att blöta hela hunden. Med hjälp av en plastkanna kan man ösa vatten från en hink över hunden, vilket blir mycket mer behagligt för hunden.

Börja med håret runt halsen och arbeta sen in tvålen genom att massera in resten av kroppen.

Låt löddret vara på medan du försiktigt tvättar ansiktet och öronen med en trasa - en liten frotté handduk är idealisk. Blöt trasan väl och sätta en liten bit av lödder på handduken, var fortfarande noga med att undvika ögonen. Skölj av noggrant genom att blöta trasan och upprepa tills det inte finns några tecken på lödder kvar.

Ta mer varmt vatten till kroppen och massera försiktigt igen. Skölj sedan av löddret.

Ha en handduk eller två till hands för att ge din hund en bra torkning efteråt. Voila - en trevligt ren och väldoftande hund.

Är Neem säkert att använda på min hund om den är gravid eller utfodrar sina valpar?

Ja med WashBars produkter är det helt säkert.

Neemolja är mild, icke-irriterande och hjälper till att lugna huden varhelst den tillämpas. Den har använts i tusentals år för människor och djur i alla åldrar för att bidra till frisk hud.

Användningen av utspädda neemoljeprodukter (inklusive neem baserade tvål och schampo) på husdjur anses säkert. Experter föreslår att undvika ren neemolja under graviditet eller amning för både djur och människor. WashBars produkter innehåller utspädda halter av neem. Dessa nivåer erbjuder terapeutiska fördelar för hud och päls.

Den lilla mängd neem och eteriska oljor vi har i våra tvålar, schampo och spritzers är säkra för alla hundar, även de som är avel eller utfodring. Det är också säkert på valpar.

Våra produkter är alla utformade för utvärtes bruk. Det är dock säkert för hundar som kan slicka sig efter att ha tvättast.

I den osannolika händelsen att ditt husdjur får en reaktion på någon av våra produkter, sluta använda dem.

 

Min hund åt tvålen - behöver jag ta den till veterinären?

Staplarna är gjorda med neemolja och eteriska oljor i en vegetabilisk tvålbas. De är giftfria, men din hund kan lida av någon mindre gastric obehag.