FAQ

Kan jag anvende WashBar-produkter til min hvalp?

Ja. Alle vores produkter er ufarlige at anvende på både hvalpe og voksne hunde.

Men det er bedst at vente med at vaske hvalpe til de er mindst fire uger gamle - seks til otte uger er endnu bedre. Mens de er små, kan de let blive nedkølede, eftersom de har svært ved at regulere deres kropstemperatur. At holde dem rene er egentligt moderens job - en hvalp, som stadig rengøres ved moderens hjælp, holdes tilstrækkeligt ren af hendes slikkeri.

Men vi ved, at hvalpe er hvalpe, og at de let kommer i kontakt med noget, de ikke burde (haha) eller kan få et loppeangreb og derved have behov for et bad. Hvis du vasker din hvalp, skal du holde den varm under sit bad og have rene, varme håndklæder til at tørre den med bagefter – bliver hvalpe nedkølede, kan de blive meget syge.

Når hvalpen er gammel nok, er det en god ide at vende den til at blive badet – det vil gavne både dig og din hund for livet, uanset hvilken rase det er. Alle hunde har brug for et bad indimellem, hele livet igennem. Badetiden bliver meget lettere, hvis hunden nyder badningen, eller i det mindste vender sig til det.

 

Hvad er den bedste måde at vaske hunden på?

Sæt din hund i et badekar, håndvask eller – om sommeren – tag en spand med vand. Vandet skal være varmt, men ikke hedt.

Begynd med at gøre hele hunden våd. Ved hjælp af en plastikkande kan man øse vand fra en spand over hunden, hvilket bliver meget behageligere for hunden.

Begynd med pelsen rundt om halsen og arbejd siden sæben igennem ved at massere den ind i resten af kroppen.

Lad skummet sidde, imens du forsigtigt vasker ansigtet og ørerne med en klud - et lille frottehåndklæde er ideelt. Gennemvæd kluden godt og tag lidt af skummet på håndklædet, vær nøje med at undgå øjnene. Skyl nøje alt skummet af, ved at bruge – og ofte skylle – kluden, og gentage indtil der ikke er mere skum tilbage på hunden.

Tag mere varmt vand til kroppen og massér forsigtigt igen. Skyl derefter skummet af.

Hav et håndklæde, eller to, ved hånden, for at give din hund en god tørring bagefter. Voila - en dejlig ren og velduftende hund.

Er Neem ufarligt at anvende til min hund, hvis den er drægtig eller hvalpene stadig dier?

Ja. WashBars’ produkter er helt ufarlige.

Neemolie er mild, ikke-irriterende og hjælper med at berolige huden, hvor end den bruges. Den har været anvendt i tusindtals år til mennesker og dyr i alle aldre for at bidrage til frisk hud.

Brug af fortyndede neemolieprodukter (inklusiv neem-baseret sæbe og shampoo) til dyr, anses som sikkert. Eksperter foreslår at undgå ren neemolie under graviditet eller amning for både dyr og mennesker. WashBars’ produkter indeholder fortyndede mængder af neem. Disse mængder tilfører terapeutiske fordele til hud og pels.

Den lille mængde neem og æteriske olier, vi har i vores sæber, shampoo og sprays, er ufarlige for alle hunde, også de hunde, som anvendes til avl eller opfodring. Det er også ufarligt til hvalpe.

Vores produkter er alle udviklet til udvortes brug. Det er dog ufarligt for hunde at slikke på pelsen, efter vask.

Skulle det – mod forventning – sket, at dit dyr reagerer på nogle af vores produkter, så stop straks med at anvende dem.

 

Min hund spiste sæben - skal jeg tage den til dyrlægen?

Sæberne er lavet af neemolie og æteriske olier i en vegetabilsk sæbebase. De er giftfrie, men din hund kan opleve ubehag i maven og tarmene.